Jogurtas- bakterijų fermentuotas pienas, kuri gerina virškinimo sistemos veiklą, nes jame esančios naudingos bakterijos malšina nemalonius pojūčius pilvo srityje.

Iš graikiško jogurto pašalintos išrūgos, todėl jis yra tirštesnis ir turi daugiau baltymų. Jogurte esantis kalis padeda reguliuoti kraujospūdį. Kalcis stiprina kaulus. Taip pat jogurtas mažina tikimybę susirgti II tipo diabetu-galbūt dėl jame esančių, probiotikų, kurie slopina uždegimą ir mažina cukraus kiekį kraujyje.

Rekomenduojame į jogurtą įberti ispaninių šalavijų sėklų, kurios sugeria net 27 kartus daugiau vandens, negu sveria jos pačios. Dėl šios priežasties susitaro tiršta masė, kuri lėtina virškinimą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.